Свіжі новини
ГоловнаПодіїПільговики платять за проїзд в громадському транспорті в Житомирі, попри скасування обмежень...

Пільговики платять за проїзд в громадському транспорті в Житомирі, попри скасування обмежень для них

У громадському транспорті Житомира поки що братимуть плату за проїзд з пільговиків, попри скасування обмежень для них.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

В умовах воєнного стану у квітні 2022 року виконком встановив у Житомирі обмеження на пільговий проїзд у громадському транспорті з 10:00 до 16:00. Ці обмеження не стосуються учасників бойових дій, ТрО, військових, правоохоронців, а також дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю та їх супроводжуючих.

Третього жовтня 2023 року Сьомий апеляційний адміністративний суд скасував ці обмеження. Проте станом на сьогодні з пасажирів-пільговиків продовжують брати гроші за проїзд.

Водії тролейбусів зазначають, що про рішення суду їх ніхто не повідомляв, тому вони і надалі беруть плату за проїзд з пільговиків.

За словами заступника Житомирського міського голови Олександра Шевчука, рішення суду про скасування обмежень на пільговий проїзд міськрада виконає, але на це потрібен час.

“Ми змушені будемо виконати це рішення, але ж цим рішенням були скасовані і обмеження щодо військовослужбовців, працівників поліції, працівників ДСНС, яким ми цим же рішенням дали можливість безоплатного проїзду в усьому громадському транспорті включно з нашим комунальним і приватним перевізниками.
Тому зараз ми працюємо над рішенням, яким все ж дамо нашим військовослужбовцям право безоплатного проїзду. Щодо того чи платити за проїзд пільговикам у раніше встановлені часові обмеження, то я думаю, що найближчим часом ми приймемо рішення, яке вступить в дію у той самий день, коли буде прийняте. Треба пройти певні процедури. Ми у будь-якому випадку будемо виконувати рішення суду, але рішенням виконкому ми це все підтвердимо, затвердимо і будуть внесені зміни”
, — говорить Олександр Шевчук.

Зі слів заступника Житомирського міського голови, якщо це питання не пропрацювати, наслідки будуть відчутними і для комунального підприємства, і для приватних перевізників.

“Зокрема, це стосується випуску рухомого складу – треба буде більше водіїв, які відпрацьовуватимуть більше змін. На жаль, зараз у нас кадровий голод і всім відомо з яких причин. Щодо приватного перевізника, то тут така сама ситуація з водіями. До того ж, бачимо зростання цін на пальне та матеріали. Підняття тарифу — це не найкращий варіант, тому будь-які наші заходи будуть пов’язані з тим, щоб не піднімати тариф”, — каже Олександр Шевчук.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img