Свіжі новини
ГоловнаКультураМаловідомі алкогольні напої: що спробувати наступного разу

Маловідомі алкогольні напої: що спробувати наступного разу

Горілка — справжня знахідка з Польщі. Італію важко уявити без місцевих вин. Японія виготовляє саке, а Мексика — текілу. Окрім класичних продуктів, кожна країна пропонує локальні маловідомі алкогольні напої. Відмовитися від такої дегустації — означає лише частково зануритися в культурні особливості. Наприклад, в інтернет-магазині RUMKA.ONLINE можна замовити мескаль — менш популярний різновид мексиканського алкоголю. Ще дев’ять продуктів, вартих уваги, — далі в статті.

Слабоалкогольні напої

До категорії ввійшли як лікери, так і настоянки:

  1. Амаро (Італія). У перекладі означає «гіркий», тому його переважно подають як дигестив. Найпопулярніший різновид — Амаро Ноніно. Смак — трав’яний, з акцентом на спеціях і прянощах. Скуштуйте його в чистому вигляді або з додаванням льоду.
  2. Фернет (Італія). Ще один трав’яний лікер. Порція напою також відома як «рукостискання бармена». Якщо смак надто інтенсивний, подавайте з солодкою газованою водою на кшталт Coca-Cola.
  3. Пастіс (Франція). Лікер, настояний на анісі, вважається братом зеленої феї — Абсенту. Подається як аперитив. Розбавляється прохолодною водою.
  4. Фені (Індія). Лікер, який поступово популяризується у світі. У складі — яблука й інші фрукти, приправлені горіхами. Спробуйте змішати Фені з лимонно-лаймовою содовою Limca.
Маловідомі алкогольні напої: що спробувати наступного разу

Також варто згадати про Pimm’s — торговельну марку з Великобританії. Бренд випускає алкогольний крюшон, який готується на основі содової з додаванням імбирного елю.

Міцні алкогольні напої

Якщо прагнете підвищити градус наступної вечірки, купуйте:

  1. Піско (Перу). Виробники з Чилі також пропонують якісний продукт. Однак еталоном вважається Піско з Перу. Мінімальний вміст алкоголю — 40%. Виготовляється з винограду, тому на смак нагадує Граппу. Культовий мікс — Pisco Sauer.
  2. Кашасу (Бразилія). Дистилят виготовляється шляхом ферментації чистого соку цукрової тростини. Солодкий смак гармонійно вписується в рецепт класичних коктейлів. Бразилія пропонує свою інтерпретацію — Кайпірінью. До складу міксу входять кашаса, цукор, лайм.
  3. Женевер (Нідерланди). Напій вважається попередником джину. У складі — натуральні рослинні екстракти, водночас смак соковитий і солодкий. Женевер часто використовують як альтернативу в класичних коктейлях, наприклад Dry Martini.
  4. Сотол (Мексика). Виготовляється з соку Дазіліріону. Зовні рослина схожа на агаву, однак належить до сімейства спаржевих. Міцність — 38–55%. Смак — пікантний, з мінерально-земельними відтінками.

Кожен із цих спиртних напоїв заслуговує на увагу. Дегустація місцевого алкоголю дає змогу зануритися в традиції, а інколи — в місцеву релігію.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img