Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Волині «свідок Ієгови», відмовився йти на війну: рух від нього «відхрестився»

На Волині «свідок Ієгови», відмовився йти на війну: рух від нього «відхрестився»

Чоловіка з Волинської області засудили до трьох років позбавлення волі через відмову від мобілізації. Він стверджував, що є «свідком Ієгови», але релігійна організація не підтвердила його статусу.

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду Волинської області. 

Суд визнав чоловіка придатним до служби в армії, і незважаючи на його ствердження про належність до релігійної організації «Свідки Ієгови», в якій він бере участь, рішення суду було несприятливим для нього. Чоловік відмовився від мобілізації, аргументуючи свою відмову релігійними переконаннями та відвідуванням зібрань цієї організації.
 
Він також зазначив, що від початку повномасштабної війни не ходив на зібрання цієї релігійної організації та додав, що вона не зареєстрована на території України.

На суді свідок підтвердила, що є така організація, але вона справді не зареєстрована на території України. 

Суд зробив запит до релігійної організації «Релігійний центр Свідків Єгови в Україні», де повідомили, що підсудний не є членом їхньої організації. 

У судових матеріалах вказано, що чоловік є придатним для проходження військової служби, і не існує жодних підстав для його звільнення від призову під час мобілізації. Незважаючи на це, він вирішив відмовитися від військової служби з особистих міркувань.

У матеріалах справи йдеться також: «обставини, що пом`якшують покарання обвинуваченому, суд враховує позитивні характеристики з місця роботи та проживання, та знаходження на утриманні трьох дітей.
 
Там уточнили, що у чоловіка є троє дітей, двоє з яких неповнолітні, одна дитина у віці 17 років, інша — у віці один рік і чотири місяці.
Суд визнав чоловіка винним та засудив його до 3 років позбавлення волі. 

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img