Свіжі новини
ГоловнаДумкаУ Житомирі почастішали випадки нападів бездомних собак на людей

У Житомирі почастішали випадки нападів бездомних собак на людей

Осінні холоди, як кажуть, не забарились. Вони змусили нас прискіпливіше подумати про тепло в холодний період. Зима під час війни — серйозне випробування для людей, які вже третій холодний сезон, мабуть, зустрінуть під постійними ракетно-шахедними атаками російських окупантів.

Не кращі часи попереду й у бездомних тварин, адже комфортне літо для них вже закінчилось. На жаль, восени чомусь зменшується попит на адопцію, тобто на прилаштування. Нині бездомні тварини надто довго шукають нових господарів і часто їх зовсім не знаходять, тому «оселяються» біля кафе, магазинів і ринків, невтомно чекаючи, що їм щось перепаде із рук людини. Досить часто голодні і злі, вони з гавкотом кидаються на перехожих.

Це непокоїть жителів міста, адже часто бездомні пси збираються у дикі зграї, і тоді небезпека зростає в рази, особливо для дітей і жінок. Випадків, коли бездомні собаки нападали на людей у Житомирі, на жаль, останнім часом побільшало, як і збільшилась їх загальна чисельність. У відповідь деякі зооненависники труять чотирилапих або жорстоко вбивають. Подібних випадків жорстокості також не меншає.

Зрозуміло, що нові бездомні тварини, які з’являються на вулицях, — це в минулому домашні. Люди їх просто вигнали на вулицю: хто через злидні, а хто й через власну байдужість, яка через затяжну війну перетворилась у жорстокість.

Міська влада, на жаль, мало що робить, щоб зменшити кількість безпритульних тварин у житлових кварталах міста, отож їх чисельність постійно росте і не лише на околицях, але й у центрі. Найбільше бездомних собачок зараз знаходиться в міському парку, мабуть, через те, що там їх чомусь постійно вигулюють і при «нагоді» залишають…

Щоправда, деякі небайдужі житомиряни підгодовують здичавілих тварин, намагаються створити для них хоч якісь комфортні умови на період зими.

Однак це не вирішує проблему в цілому. З наближенням зими ситуація буде лише загострюватися.

Володимир Суботенко

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img