Свіжі новини
ГоловнаСвітДепутат Бердичівської міськради подав на суд через те, що його не хочуть...

Депутат Бердичівської міськради подав на суд через те, що його не хочуть звільняти

Мова йде про депутата Дениса Сенаторова, який ще понад рік тому, а саме 20 лютого 2023 року, подав заяву про звільнення від виконання депутатських обов’язків.

Цю заяву розглядали на засіданнях всіх депутатських комісій, а потім мали затвердити на сесії ради, прийнявши відповідне рішення. Але голосів для його ухвалення не вистачило ні першого разу, ні через кілька місяців другого разу.

Депутату увірвався терпець — він подав до суду позов про визнання бездіяльності міської ради і вимагає вже через суд позбавити його депутатських повноважень. Перше засідання у цій справі має відбутись вже наступного тижня у Житомирському господарському суді.

В міській раді Бердичева вже отримали відповідне повідомлення з суду та визначились, що представляти раду буде юрисконсульт відділу з питань діяльності міської ради.

Але водночас тут знову підготували вже третій проєкт рішення щодо звільнення Дениса Сенаторова і написали на адресу суду клопотання щодо перенесення розгляду справи. Мовляв, треба дочекатись чергової сесії ради, і може там вже нарешті розв’яжеться це питання без суду.

Сам Денис Сенаторов не сильно хотів коментувати свій позов, сказав лише, що йому набридла ця бюрократія і він дав завдання юристам через суди покінчити з цим.

Слід нагадати, що балотувався Денис Сенаторов від партії «Сила і честь», своєчасно подавав декларації, і згідно з ними він, напевно, є найбагатшим депутатом міськради, адже має у власності завод з виробництва автомобільного скла та ще ряд бізнесів.

Орієнтовно найближча сесія міської ради має відбутись наприкінці квітня, тож що відбудеться раніше — вирок суду про бездіяльність міської ради чи результативне голосування депутатів, побачимо вже за місяць.

Юристи кажуть, що як мінімум міську раду можуть зобов’язати заплатити ще й кошти — близько 30 тисяч гривень виконавчого збору. Але навряд чи понесуть якусь фінансову відповідальність депутати, які голосували проти звільнення свого колеги. В тому й вся суть нашого народовиявлення — в колективній безвідповідальності за будь-яке з ухвалених чи неухвалених рішень.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img