Свіжі новини

ГоловнаУкраїна​З 1 липня у Житомирі діятиме безготівкова оплата проїзду у транспорті

​З 1 липня у Житомирі діятиме безготівкова оплата проїзду у транспорті

Із 1 липня 2024 року у Житомирі запроваджується безготівкова оплата проїзду у громадському транспорті. Поїздку у тролейбусі, трамваї та комунальному автобусі від цього дня можна буде оплачувати винятково банківською, транспортною чи пільговою картками або розраховуватися разовим квитком з QR- кодом.

За словами керуючої відділенням “City Card” Юлії Гарбовської, разові квитки можна буде купити у транспортних терміналах міста. Вартість одного — 15 гривень.

“Мінімально за один раз можна буде купити 2 квитки, і за них сплатити рівно 30 гривень. Термінал решти не видає. Натискаючи кнопку: “Два квитки”, пасажир, який купує разові квитки , підтверджує, що ознайомився із цією умовою. Затим через купюроприймач проводимо готівку — і отримуємо чеки”, — розповіла Юлія Гарбовська.

Разовий квиток для проїзду — це звичайний папір із інструкцією на звороті, каже представниця компанії “City Card”.

“Термін дії разового квитка із з QR-кодом — 48 годин. Адже це папір, і він може швидко стиратися. На квитку вказано, що його не можна піддавати механічним пошкодженням. Набуває чинності після сканування на валідаторі. Сканувати його потрібно на відстані 1,5 — 2 сантиметри від зчитувача QR-кодів. А відтак вважається, що оплата за проїзд пройшла”, — сказала Юлія Гарбовська.

Житомирянка Наталія розповіла, що вона військовослужбовиця. З її слів, зазвичай, для проїзду у міському транспорті має посвідчення, проте 24 червня вона розрахувалася готівкою, бо посвідчення забула вдома. Каже, що не всім буде зручно після того, як готівкою не можна буде розраховуватися.

“Не у всіх є картки. Пасажирами у міському транспорту є діти, люди старшого віку. І не всі вміють цим користуватися. Тож, на мою думку, має бути вибір”, — сказала житомирянка Наталія.

Житомирянка Аліна — студентка. За її словами, для проїзду у тролейбусі вона використовує транспортну картку, а відтак у придбанні разових квитків потреби не має

“Я знаю, що разовий квиток можна купити у транспортних терміналах міста. Також знаю, скільки вони коштують. Але я поки не знаю, чи купуватиму їх, бо просто не буду ним користуватися. У мене є транспортна картка, — розповіла житомирянка Аліна.

Житомирянка Вікторія сказала, що розраховується у транспорті банківською карткою, а відтак теж не купуватиме собі разові квитки, але проблеми в цьому не бачить.

“Я вважаю, що у придбанні разового квитка немає нічого поганого. Я не бачу тут проблеми. Коли він почне діятиме, думаю, люди звикнуть. І це буде зручно. Це реально прогрес для міста”, — сказала житомирянка Вікторія.

Житомирянин Петро розповів, що проживає у мікрорайоні Корбутівка. Зазвичай, для проїзду користується тролейбусом №15-А. Запровадження безготівкового розрахунку у міському транспорті підтримує, хоча, каже, що розраховується транспортною карткою.

За словами водія тролейбуса Олександра, пасажирам міського громадського транспорту потрібно було залишити право вибору у розрахунку за проїзд — як готівкою, так і карткою або разовим квитком з QR-кодом. Чоловік каже, що безготівковий розрахунок може стати проблемою для немісцевих жителів.

“Скажімо, для тих, хто приїхали із села. Як вони будуть їхати? А якщо людині інколи потрібно проїхати у міському автобусі, то де вона має купити квиток? Потрібно, щоб на кожній зупинці були встановлені автомати, аби купити разові квитки і їхати”, — сказав водій тролейбуса Олександр.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img