Свіжі новини
ГоловнаПодіїЧому занепадають житомирські ринки? ФОТО

Чому занепадають житомирські ринки? ФОТО

Раніше ми думали, що ринки будуть існувати нескінченно довго. Здебільшого вони виникли на початку «лихих 90-их» і надали роботу тисячам тих, хто її втратив на радянських заводах і фабриках. Більшість стихійних житомирських ринків як то кажуть цивілізувалися, а згодом й модернізувалися, щодня їх відвідували сотні потенційних покупців. Однак ситуація стала змінюватися десь років 5 тому.

Скажімо ринок «Рада», що межує з вулицею Небесної Сотні, ще перед повномасштабним російським вторгненням став різко втрачати покупців.

Нині навіть в неділю тут відкрилося всього декілька прилавків з якимись застарілими капелюхами і взуттям, всі інші були наглухо закриті залізними замками. Жалюгідне видовище…

Яка причина? Експерти ринкової сфери вказують на засилля секондхенду із дешевим закордонним крамом. Люди готові купляти поношений одяг, але втричі дешевше, ніж новий.

Тривожні тенденції поступового занепаду можна помітити й на Житньому ринку, де раніше за кожен квадратний метр території точились запеклі протистояння.

До прикладу, майже третина кіосків вже не працює у вихідні на майданчику побутової хімії. Чимало їх власників під час військового стану закрили магазинчики і виїхали в інші європейські країни. Торгувати пральним порошком і милом тут залишилися лише справжні патріоти ринкової торгівлі, які звикли «стояти» і в дощ і в мороз.

Та будемо сподіватися, що «патріарх» всіх ринків області – “Житній” (улюбленець житомирян) переживе ці неспокійні, критичні часи.

Володимир Суботенко
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img