Свіжі новини
ГоловнаТехнодрайвТОП-12 найдивніших за дизайном автомобілів

ТОП-12 найдивніших за дизайном автомобілів

Деякі автомобілі привертають увагу не тільки своїм «внутрішнім світом», а й неординарною зовнішністю. Ми зібрали 12 незвичайних і дивовижних машин з усього світу. Деякі з них можна зустріти на дорогах, а деякі, навпаки, гордо займають місце в музеї як експонати. Пропонуємо подивитися на них і навіть прокоментувати – які з авто подобаються, а які викликають відвертий сміх?

General Motors Firebird

Людині завжди хотілося літати – причому просто так, у повсякденному житті. Наприклад, злітати за хлібом… Ось і дизайнери General Motors надихнулися атмосферою підкорення повітряного простору, що панувала тоді, і створили автомобіль у вигляді винищувача. Водієві (пілоту?) пропонувалося керувати диво-машиною за допомогою джойстика і дивитися на світ навколо через куполоподібне лобове скло.

Цікаво, що вийшло кілька трохи різних моделей у роки з 1953 по 1959. Однак одразу було зрозуміло, що на дорогах такому автомобілю трошки не місце. Тож він залишився як пам’ять про винахідливість General Motors, не більше.


Bugatti Type 57

Bugatti в принципі ніколи не вирізнялися стриманістю в дизайні. Італійська пристрасть до всього незвичайного і трохи химерного зробила свою справу. Так, Bugatti Type 57 на сьогоднішній день – не єдине дітище натхненних італійців, тому ми можемо просто з цікавістю роздивитися незвичайне авто. А ось під час свого виходу (1934 рік) воно викликало справжній фурор.

Втім, дивуватися тут нічому. Абсолютно футуристичний дизайн доповнювався небувалими на той момент технічними характеристиками. Перша версія Bugatti Type 57 мала потужність 135 к. с. і розвивала швидкість 153 км/год. Останні моделі лінійки могли прискоритися до 200 км/год – на ті часи це було щось!

Peel P50

Мабуть, багато добірок дивних автомобілів починаються саме з Peel P50: ця крихітна машинка більше схожа на іграшку, ніж на засіб пересування. Проте в Європі свого часу (50-ті рр.) була певна мода на триколісні одномісні автомобільчики, бо вони займали мало місця і «їли» смішну кількість палива.

Звісно, крихітка Peel P50 не вирізнялася ні потужністю (лише 4,2 к.с.), ні швидкістю (максимум – 61 км/год), але від неї цього і не вимагалося. Вона відповідала усім запитам компактності, і саму машинку можна було вручну завезти в гараж або припаркувати практично де завгодно.

Stout Scarab

Кумедно, що перший у світі мінівен вважали негарним і ледь не списали з рахунків… Хто ж знав, що велике авто на збільшену кількість сидінь невдовзі стане таким популярним! Звісно, для свого часу (1932 рік) Stout Scarab виглядав надто незвично, тож людей можна зрозуміти.

Сьогодні цей автомобіль вважається раритетом і зразком стилю. У світі є 5 екземплярів, і це не так вже й мало!

Norman Timbs Special

Американський інженер Норман Тімбс створював своє дітище понад три роки, і цей час виявився витраченим не даремно. З рук майстра вийшов воістину красивий, незвичайний і при цьому потужний автомобіль, який розвивав швидкість 193 км/год. Для 1948 року це було дуже, дуже круто.

Неймовірний дизайн навіть у сьогоднішньому дні має карколомний вигляд. Об’ємний капот, плавні та текучі форми, відсутність дверей і соковитий, благородний колір роблять машину унікальною. Побачити її можна тільки на виставках, куди її іноді «вигулює» нинішній власник.


Daihatsu Midget II

Диво японського автопрому було презентовано в 1993 році, а в серію вийшло в 1996 році. Його кілька разів перевипускали: були модифікації і під одного водія, і під водія з пасажиром. За потужністю і швидкістю Daihatsu Midget II рекордів не видавав (максимум – це 50 км/год), зате був дуже вертким і компактним. Тому серійне виробництво було виправдане.

Кумедна деталь, яка зробила автомобільчик помітним і впізнаваним, – це запасне колесо, що розташовується ПОПЕРЕДУ. Через це багато хто прозвав його «носорогом», хоча за розмірами машинка явно не дотягує до цієї великої тварини.


Pea Car

Цю кумедну і милу машинку випустила в єдиному екземплярі за спецзамовленням британська фірма Asylum. Замовником виступала приватна компанія, яка продавала заморожені овочі: їй хотілося, щоб на вулицях її впізнавали. І машинка у вигляді горошини чудово впоралася з поставленим завданням.

Ця «реклама на колесах» могла розвивати швидкість до 96 км/год. Сьогодні Pea Car перебуває на заслуженому відпочинку в одному з музеїв при Unilever Ice cream and Frozen Foods Co.


Ferrari 512S Modulo

Незважаючи на те, що Ferrari 512S Modulo був представлений публіці в далекому 1970 році, вигляд він має досі ультрасучасний і навіть футуристичний. Його «рубані» боки і гострий ніс чимось нагадують Lamborghini, хоча деякі деталі абсолютно концептуальні.

Нескладно здогадатися, що Ferrari 512S Modulo замислювався як спорткар зі значними характеристиками. Але публіку він підкорив, насамперед, своїм зовнішнім виглядом.


Karlman King

Гігантський, брутальний, значний, надійний – ось що можна сказати про люксове авто від китайського виробника. У багатьох рейтингах він фігурує як один із найдорожчих позашляховиків: його заявлена вартість починається від 2 мільйонів доларів. Що отримає покупець за ці гроші, крім «рубленого» дизайну?

Він отримає вкрай високу прохідність майже по будь-якому бездоріжжю, безпеку… і неймовірний комфорт. Усередині позашляховик дуже просторий, до того ж він обладнаний усією сучасною електронікою. Можна навіть пограти в приставку!


Tesla Cybertruck

Гучний позашляховик від Tesla, який багато хто називає «погано промальованим». Дійсно, дизайн Cybertruck спантеличує: у ньому занадто прямі лінії та велика кількість незгладжених кутів. Однак це ніяк не впливає на обтічність кузова – скоріше, просто запрошує публіку до гарячих обговорень. Стиль кіберпанк – він такий…

Найголовніше, що автомобіль працює від електродвигуна із запасом ходу близько 560 км, що вельми і вельми непогано. Це і для екології корисно, і водіям зручно.


Bugatti La Voiture Noire

І знову в нашому рейтингу Bugatti, цього разу – цілком сучасна модель, випущена в єдиному екземплярі в 2019 році. Вартість цього шикарного авто оцінюється від 13 до 16 мільйонів доларів, що дає змогу його вважати одним із найдорожчих у світі.

Технічні характеристики La Voiture Noire вражають: двигун потужністю 1500 к. с. дає змогу розвивати швидкість до 480 км/год. А до сотні автомобіль прискорюється всього за 2,5 секунди.


Covini C6W

У цьому автомобілі могло б бути прекрасно і цілком стандартно все, якби не шість коліс замість звичних чотирьох! Досі не зовсім зрозуміло, навіщо потрібна зайва пара. Але можна знову згадати італійський темперамент і спробувати зрозуміти їхнє прагнення зробити всього побільше.
Якщо не дивитися на колеса, то авто виглядає звично і дуже навіть презентабельно. Це дводверне купе-кабріолет із потужним двигуном і красивою обтічною формою. Якщо що, шестиколісне авто загалом – не нонсенс, історія знає ще кілька подібних моделей. Тож чому б і ні?

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img